(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
MUŽSKÁ VĚRNOST - SÁDLÁKY - SLOVÁCKO
Potřebné ingredience
20 DKG HLADKÉ MOUKY 15 DKG MLETÉHO CUKRU 15 DKG SÁDLA KAKAO - ČÍM VÍCE,TÍM LÉPE
Postup přípravy
Všechno smícháme do hromady, tvoříme kuličky, které pak protlačíme palcem.
Pečeme na vymazaném plechu ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
Já plním marmeládou a zdobím mandlema, ale původní recept je jen tak bez ničeho........
Pečeme na vymazaném plechu ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
Já plním marmeládou a zdobím mandlema, ale původní recept je jen tak bez ničeho........
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
majicka1
(upraveno)
10. 12. 2013, 19:08
Dnes upečeno a udělám alespoň ještě tři dávky, jsou vybornýýýýýýýýý
Jeudi
(upraveno)
7. 10. 2012, 13:38
taky delam ,ale znam je trochu jinak :15dkg hl.mouky,14dkg sádla,15 mouč.cukru,6kakaa,1 vanilkový cukr.Pečeme při 100-120 Stupních a ukládáme až když vychladnou,pri konzumaci se maji rozplynout na jazyku,stejne ,jako muzska vernost
Kalejka
(upraveno)
21. 12. 2011, 12:20
dělám je taky a mladší syn je zbožnuje,příští rok budu dělat z dvojité dávky
Basic
(upraveno)
13. 12. 2011, 13:22
Vyšly pěkně! Já tohle cukroví nemusím, cítím tam to sádlo, ale kluci si dají s chutí. Jsou něco na způsob cookies, sladká, křupavá sušenka. Hezké vánoce!
katkazmi
(upraveno)
12. 12. 2011, 14:54
...tak som ich včera piekla a neviem či som spravila chybu alebo tak maju chutit ale ked ich mate v puse tak je to také mazlave/neviem ako inak to popisat/ a to som piekla 30 min 150stup.ale inak vyzeraju lakavo
limlice
(upraveno)
12. 12. 2011, 16:10
@katkazmi
To je možná ta chuť, na kterou si vzpomínám z dětství a nějak se mi vybavila při pohledu na tohle cukroví. Kéž bych věděla, jakou jste udělala chybu!
katkazmi
(upraveno)
12. 12. 2011, 16:26
@limlice
...Irenka netuším kde som teda spravila chybu lebo som to robila podla receptu,tento rok mi pečenie nejak nejde ,prave som vyhodila suroviny na sněhové rohličky nejak mi to nehustlo...z pečením končim...do zajtra
limlice
(upraveno)
12. 12. 2011, 19:43
@katkazmi
No jak to bývá- když se daří, tak se daří. Já ty sádlaky musím zkusit, doufám, že se mě podaří, tak jak Vám.
Tesula
(upraveno)
12. 12. 2011, 15:58
@katkazmi
Katy tak mazlavé určitě být nemají, po upečení jsou křehké, křupavé,jako např. cookies.....
katkazmi
(upraveno)
12. 12. 2011, 16:26
@Tesula
..tak to tie moje maju do cookies daleko
Tesula
(upraveno)
13. 12. 2011, 20:09
@katkazmi
Tak zkuste ještě jednou,určitě se povedou Na tomto cukroví není co pokazit
serafinka
(upraveno)
12. 12. 2011, 11:41
U nás to jsou Sádlová kolečka a miluju je už od dětství.Mám recept po babičce,ale bez marmelády.Před upečením do kuliček těsta píchnu oříšek.A žvýkací nejsou,spíš křehké
limlice
(upraveno)
12. 12. 2011, 11:27
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na chuť. Je tohle cukroví na skus takové spíš žvejkací? Já nevím, jak to přesně popsat, ale mám na mysli, že to není klasické linecké, které je spíš drobivé. Já když se podívám na fotku, tak mi to připomíná cukroví z dětství, které mi moc chutnalo, ale tu konzistenci si vybavuji už obtížně a ani máma mě s tím moc nepomohla.
Tesula
(upraveno)
12. 12. 2011, 15:59
@limlice
Iri je to křehké,drobivé, žvýkací určitě ne
janrym
(upraveno)
11. 12. 2011, 17:11
Dobrý den, dělám skoro všechny těsta v domácí pekárně, ta to vždycky nahřeje a až potom míchá. Toto cukroví jsem dělala včera, syn nazval dělové koule, takže u nás doma přejmenováno
katuv
(upraveno)
11. 12. 2011, 14:48
Dobrý den, pro mne je to novinka, ale moc ráda vyzkouším .-) Mám jen jeden "nablblý" dotaz To sádlo se předem rozehřeje? Díky, Katka
Tesula
(upraveno)
11. 12. 2011, 20:41
@katuv
Já dávám vždy sádlo pokojové teploty, nebo na chvilku do mikrovlnky,aby šlo do těsta dobře zapracovat
KLASALENA
(upraveno)
11. 12. 2011, 1:00
IVA 75
(upraveno)
8. 12. 2011, 9:33
Uděláme na Silvestr .Jak vypadá asi recept na ženskou věrnost ? ...že by kosočtverce ? Tak mám upečeno, je to rychlovka asi budem muset udělat 3 dávky, aby měl každý.
anešis
(upraveno)
7. 12. 2011, 21:59
... tak si říkám podle surovi, co to jako může být za zázrak , ale asi to sádlo tam udělá své. No, budu muset letos vyzkoušet
anešis
(upraveno)
12. 12. 2011, 10:51
@anešis
Y) Právě dopečeno a teda fakt moc dobré Akorát je mám docela dosr rozpraskané Asi jsem je nechala v troubě příliš dlouho. Protože když jem koukla, tak byly jako ty Vaše a pak za chvíli celé popraskané...
1maru
(upraveno)
7. 12. 2011, 21:35
To vypadá zajímavě a jednoduše. A proč se to jmenuje Mužská věrnost? Co tím ženy na Slovácku myslely?
Tesula
(upraveno)
8. 12. 2011, 7:42
@1maru
Ze Slovácka já jsem,ale co tím ženy tenkrát mysleli,fakt netuším Ale je to cukroví hodně křehké, tak možná proto
Nikis.
(upraveno)
7. 12. 2011, 19:16
U nás taky nejoblíbenější cukroví, od malinka, na ty se moc těším
deelfinek
(upraveno)
7. 12. 2011, 18:01
sádlové koláčky miluju a jsou u nás nejoblíbenější.dáváme na ně ještě na marmeládu sníh
Nikis.
(upraveno)
7. 12. 2011, 19:16
@deelfinek
Leni, jaký sníh? Nějak upravený, můžete to upřesnit? Díky
zanetkaR
(upraveno)
7. 12. 2011, 18:00
taky děláme,nejoblíbenější rodinné cukroví
Dan.ka
(upraveno)
7. 12. 2011, 17:52
Znám,jsou výborný,my jim říkáme mouřenín
KopretinkaR
(upraveno)
7. 12. 2011, 17:42
ty má rád manžel